В “Укренерго” переповіли, як енергетики лагодили пошкоджені мережі на висоті 31-го поверху протягом шести годин над водою

В “Укренерго” показали, як енергетики лагодили пошкоджені мережі на висоті 31-го поверху протягом шести годин над водою – щоб забезпечити постачання електроенергії до домівок українців.

Про це у четвер, 10 листопада, розповіли в пресслужбі НЕК “Укренерго”.

Зазначається, що команда з п’яти ремонтників мала замінити розірвані канати на нові, балансуючи на ажурній залізній опорі.

“Щоб це зробити наші ремонтники провели на висоті 105 метрів понад 6 годин. Саме так ліквідують пошкодження на високовольтній повітряній лінії, яка живить важливий енергетичний об’єкт. Завдання було із «зірочкою», бо траса лінії проходила над річковою гладдю, її опори розташовані на острівцях, до них можна було дістатися тільки катером”, – йдеться в повідомленні. 

А ще з протилежного берега будь-якої миті могла запрацювати ворожа артилерія, бо поряд окупована територія. Домовленість про “зелений коридор” була, але енергетики вже не раз мали можливість впевнитись, що ворога це не зупиняє.

Роботи на воді – унікальні. Їх проводять без використання спецтехніки, все треба робити вручну, на великій висоті – тому завдання виконували найдосвідченіші працівники, наголошують в НЕК “Укренерго”. 

“Підйом – без вишки, на 105 метрів. По канатах і мотузках підіймали нове обладнання на заміну пошкодженого. Троє – на висоті, двоє – внизу, один би не впорався. Підняти треба було до 80 кілограмів спорядження. Особливість перехідних опор – великі опорні розміри, вузли, арматура – все великого розміру, потрібно докладати значних фізичних зусиль. У нас обмежений час, високий ризик обстрілів, відкрита місцевість на воді, висота і пориви вітру. Умови були проти нас, та ми все здолали. А щойно ми стали на берег, як режим тиші закінчився, почалась війна”, – згадує ті події начальник дільниці з ремонту повітряних ліній Максим.

Читайте також:
Енергетичні й водні об’єкти Кривого Рогу окупанти атакували “Іскандерами” й дронами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна