СБУ прийшла до кафедрального собору моспатріархату в Борисполі

Співробітники Служби безпеки продовжують здійснювати заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Київській області, зокрема на території Свято-Покровського кафедрального собору в Борисполі.

Про це в п’ятницю, 9 грудня, повідомила пресслужба УСБУ в Києві та області.

“Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад у межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні здійснює контррозвідувальні (безпекові) заходи на території об’єкту Свято-Покровського кафедрального собору у м. Бориспіль на Київщині”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією столичного главку спецслужби, ці заходи проводяться для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних громад як осередку “руского міра” та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів, а також для перевірки даних про використання приміщень УПЦ для приховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо.

“За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці в рамках чинного законодавства проводять огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів, здійснюють перевірку осіб щодо їх причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України”, – наголошується в повідомленні.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна