Європарламент та міста Бельгії зібрали великі електрогенератори для України

Європарламент разом із міською владою Брюсселя та ще кількох бельгійських міст передає в Україну перші великі генератори, зібрані в рамках ініціативи “Генератори надії”.

Про це повідомила президентка Європарламенту Роберта Мецола, передає 8 грудня “Європейська правда”.

“Сьогодні ми приєдналися до все більшої кількості міст і містечок, подарувавши генератор для України від себе – разом з першою партією від Брюсселя та інших бельгійських міст. Рада очолювати установу, яка проявляє солідарність конкретними діями”, – написала у твіттері голова ЄП.

Кількість переданих генераторів не називається.

Раніше Європарламент та Європейська асоціація міст започаткували ініціативу “Генератори надії”, щоб у великих обсягах купувати електрогенератори для України, яка переживає кризу постачання електроенергії після ракетних ударів РФ.
Протягом останніх тижнів допомогу генераторами анонсували низка країн та міст Європи, ЄС, Агентство США з міжнародного розвитку USAID та ін. У Грузії низова ініціатива трохи більш ніж за тиждень зібрала кошти на 200 генераторів для України.

Читайте також:
#DesLumièresPourLHiver: громади Франції допоможуть громадам України генераторами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна