Священник моспатріархату отримав 12 років тюрми, бо “зливав” росіянам позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини настоятеля храму УПЦ (МП) у Лисичанську – він передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ на території міста, а також в районі Сєвєродонецька.

Про це у середу, 7 грудня, повідомив пресцентр СБУ. 

“Насамперед ворога цікавили відомості щодо кількості особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ. Також він «повідомляв» агресору про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити спротив окупаційним угрупованням”, – йдеться в повідомленні. 

Правоохоронці затримали зловмисника в результаті спецоперації у квітні цього року.

На підставі зібраних доказів суд призначив йому покарання – 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, клірика залучив до співпраці представник російської окупаційної армії під час поїздки до РФ у 2014 році.

З того часу на постійному контакті зі священником перебував ватажок одного з терористичних угруповань «лнр», який брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

Після початку повномасштабного вторгнення настоятель храму збирав та передавав йому дані про підрозділи ЗСУ.

Суд визнав фігуранта винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 7 ст. 111-1 (надання збройним формуванням країни-агресора сприяння у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру священнику з Лаври – у нього на богослужінні прославляли “рускій мір”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.