СБУ оголосила підозру священнику з Лаври – у нього на богослужінні прославляли “рускій мір”

Співробітники СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили про підозру організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській лаврі вихваляли “русскій мір”.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в четвер, 1 грудня.

В ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного зі священнослужителів та його спільників, які брали участь у богослужінні. Вказане підтверджено відповідними експертними дослідженнями.

Так, вказані особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

Нагадаємо, в мережі поширювали відео, на якому нібито 12 листопада в храмі Всіх святих печерських (УПЦ Московського патріархату), що в Києво-Печерській лаврі, лунають піснеспіви вірян за Росію.

Очільник СБУ Василь Малюк заявив, що даний інцидент не залишиться без відповідної реакції.

“Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на “пробудження матушки-русі”, мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів”, – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

ДОПОВНЕНО. За даними журналістки Кошкіної, підозрюваний – отець Захарія. Він має славу “цілителя”, “чудотворця” та “допомагаючого елітам”, був популярний серед політиків від Партії регіонів і вдягав “цілющу” шапку Марка-гробокопача Аллі Пугаччовій.

Читайте також:
СБУ розповіла й показала, що знайшла під час обшуків у Київській Лаврі. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна