OSINT-розвідники склали реєстри колаборантів Херсонської і Запорізької областей. ІНФОГРАФІКА

оновлено

OSINT-спільнота Molfar зібрала реєстри зрадників, колаборантів, пособників терористів та “просто людей, що співпрацюють з агресором” на території Херсонської та Запорізької областей.

Відповідні інфографіки із розподілом по районах опубліковані на сайті Molfar. Їх супроводжують списки імен з активними посиланнями, які ведуть на джерела з детальнішими розповідями про конкретних людей.

На час публікації на Херсонщині таких було 367 осіб, на Запоріжжі – 352. Згодом цифри змінилися.

“По кожній представлений особі у нас є докази провадження діяльності на користь окупаційних сил терористичного режиму Російської Федерації. На цій сторінці представлені виключно дані, зібрані та перевірені фахівцями Molfar”, – сказано в повідомленні щодо Херсонської області.

Щодо реєстру колаборантів із Запорізької області зазначено, що до нього відносяться як резиденти України, які перейшли на бік окупантів з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, так і просто активісти, які діяли чи продовжують діяти на території Запорізької області.

Колаборанти Запорізької області (джерело – Molfar). Клацніть двічі для збільшення

“Ми додали до реєстру тільки тих осіб, по яких у нас є докази провадження діяльності на користь окупаційних сил російських терористів. Це адміністрація, силові структури, цивільні структури, окремі факти співпраці тощо”, – зазначили дослідники.

Для отримання додаткової інформації по будь-якій особі в реєстрі радять надіслати запит на адресу: [email protected]

Читайте також:
У Мелітополі – знову вибух, поранено колаборанта

Росіяни вивезли своїх колаборантів з Олешок і Нової Каховки, – ЦНС


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.