Оксфордський словник назвав слово 2022 року

Оксфордський словник англійської мови обрав головним словом 2022 року сленговий вислів “goblin mode” (“режим гобліна”).

Про це повідомляється на сайті словника в понеділок, 5 грудня.

Вислів “режим гобліна” описує тип поведінки, в основі якого лежить потурання своїм бажанням, лінощам, неохайності чи жадібності, що, як правило, поєднується з відкиданням соціальних норм або очікувань.

Цей вислів вперше зʼявився у твіттері у 2009 році, але став вірусним у соціальних мережах у лютому 2022 року, після того, як у багатьох країнах послабили коронавірусні обмеження і люди стали частіше виходити з дому.

“Очевидно, вислів відбиває настрій людей, які відкинули ідею повернення до звичайного життя або повстали проти дедалі більш недосяжних естетичних стандартів”, — зазначається у публікації.

На другому місці опинилося слово “метавсесвіт”, яке словник трактує як «гіпотетичне середовище віртуальної реальності, в якому користувачі взаємодіють з аватарами одне одного».

Третє за популярністю місце посів хештег #IStandWith («Я підтримую»).

Читайте також:
Оксфордський словник назвав слово 2021 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна