Нуланд у Києві: залишилася на ніч, зробила прийом і розповіла, як Путіна відмовили від “ядерки”

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час візиту в Україну вирішила залишитися на ніч у Києві.

Про це вона розповіла на зустрічі з журналістами у Києві, повідомляє в суботу, 3 грудня, “Європейська правда“.

Нуланд пояснила, що прибула до Києва у п’ятницю.

“Ми приїхали разом з міністром закордонних справ Кулебою з міністерської зустрічі ОБСЄ, тож мали час поговорити з ним ще в потязі”, – пояснила вона.

За два дні вона провела значну кількість зустрічей з представниками уряду, парламентаріями – представниками різних політичних сил, громадськими активістами. Навіть відбулося прийняття у посольстві, яке проходило за умови нерозголошення його факту до завершення візиту. В кінці другого дня поїздки Нуланд провела також зустрічі на Банковій.

“Мій головний сигнал – це сигнал солідарності в ці дні, коли Путін перейшов до нового рівня варварства. Однак Україна перемагає у цій війні, Путін її програє, а ми підтримуємо вас”, – заявила представниця зовнішньополітичного відомства США.

Вікторія Нуланд висловила думку, що жорсткі попередження з боку інших держав переконали Путіна у тому, що реакція на застосування ядерної зброї буде небаченою і важкою для Росії, і це змусило Москву вдатися до нинішньої, також неприйнятної тактики війни.

Заступниця держсекретаря США наголосила, що після путінських погроз про застосування ядерної зброї, що лунали влітку та восени, світ вдався до спроб переконати РФ не робити незворотного кроку.

“Ви бачили, що не тільки США, а й інші члени G7 виходили на Кремль із сигналами про те, що абсолютно неприйнятою і безвідповідально розкидуватися цим (натяками на застосування ядерної зброї)“, – заявила Нуланд.

“Росія вже зробила себе ізгоєм, але ми пояснили, застосування ядерної зброї матиме відповідь та наслідки незрівнянного рівня. Наша відповідь була об’єднаною, і після того Росія перейшла до принципово іншої зброї, розпочавши атаки на енергетичну інфраструктуру” – сказала вона.

Вікторія Нуланд підкреслила, що тактика, обрана Росією замість ядерної ескалації, також є абсолютно неприйнятною, і Захід застосовує санкції проти РФ.

“Росія перенесла війну з поля бою на цивільних, до будинків людей, що саме по собі є абсолютно неприйнятною ескалацією”, – заявила представниця Держдепу. Однак, виходячи з її пояснень, зараз ядерна загроза не є частиною безпосередніх планів Росії.

“Після всіх цих розмов про ядерну зброю, які були дуже небезпечними, загрозливими і неприйнятними, і коли ми пояснили, якою буде ціна для Росії – тоді Путін вирішив робити щось інше. І з цим “іншим” вам  доводиться зараз жити”, – констатувала вона.

Вікторія Нуланд наголосила, що попри це, Захід має “лишатися пильним” щодо всіх загроз з боку РФ.

Читайте також новину за 10 вересня:
Президент Латвії став першим західним лідером, який залишився в Києві на ніч під час великої війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна