3-5 грудня частково знята заборона на перетин Дніпра в районі Херсона – для евакуації з лівого берега

Із суботи до понеділка, 3-5 грудня включно, частково знята заборона на перетин Дніпра в районі Херсона. В ці дні триватимуть гуманітарні заходи щодо евакуації по воді українців, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро в дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію Херсонської області.

Про це в суботу, 3 грудня, повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

“Евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Тож у вказаний період буде знято заборону виходу на воду, але тільки у світлий час доби.

Річкові переходи будуть дозволені на ділянці Річковий вокзал. На інших ділянках річки дозволу на переправу у названі дати не буде.

У разі виникнення потреби в додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці.

Під час евакуації необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України”, – написав голова ОВА в фейсбуці.

Він не уточнив, чи є домовленість з окупантами про таку евакуацію. Але закликав: “Поділіться інформацією з рідними та друзями, що перебувають зараз на дачах! Ми чекаємо всіх, хто має можливість і прагне повернутися на підконтрольну Україні територію!”

Читайте також:
Спецслужба впіймала в Херсоні російського агента, який коригував обстріли позицій ЗСУ на півдні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна