Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони УПЦ МП

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо заборони діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Росії релігійних організацій.
Про це йдеться в указі №820 від 1 грудня.Так, глава держави ввів у дію рішення РНБО від 1 грудня “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, Зеленський поклав на секретаря Ради Олексія Данілова. Указ набирає чинності з дня опублікування.

У рішенні РНБО просило Зеленського розглянувши діяльність релігійних організацій на території України в умовах військової агресії рф проти України. Причина — недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

Зокрема, Кабінетові міністрів доручено внести у двомісячний строк на розгляд Верховної Ради законопроекти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна