Консульство України у Брно евакуювали через підозрілий пакунок

Співробітники консульства України у Брно (Чехія) були змушені вранці 2 грудня залишити свої робочі місця через підозрілий предмет, доставлений до дипломатичного представництва.

Про це в п’ятницю, 2 грудня, повідомляє “Радіо Прага” з посиланням на чеських правоохоронців.

“Сьогодні вранці до українського консульства прибула підозріла посилка, схожа на ті, що доставлялися до Іспанії. Ми перевіряємо посилку рентгеном. Консульство та найближчі сусідні будівлі, включно з дитячим садком, ми евакуювали за допомогою пожежників”, – інформує чеська поліція.

Як повідомив агентству ČTK речник поліції Давид Халоупка, з будівлі було евакуйовано шістьох співробітників. На місці працюють поліцейські.

Учора прессекретар Посольства України у Празі Тетяна Окопна заявила, що дипмісія переглянула протоколи безпеки та запровадила відповідні заходи.

Читайте також:
Офіс прем’єра Іспанії та міноборони країни теж отримали листи з вибуховим пристроєм

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна