“Прослухані 3 хвилини російської пісні — це ще 3 хвилини повітряної тривоги”: Kalush Orchestra оголошує музичну мобілізацію України

Гурт Kalush Orchestra закликає українців припинити слухати російських артистів на стрімінгових сервісах, адже кожне таке прослуховування фінансує війну проти України: з кожного прослуханого трека музиканти отримують прибуток і сплачують з нього податки в бюджет РФ, левова частка якого йде на вбивство українців.

“Російські виконавці в трендах України на стрімінгових сервісах — це не тільки культурна окупація, а ще й нові танки та ракети для ворогів”, — наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, поширивши заклик переможців пісенного конкурсу “Євробачення-2022”.

При цьому навіть після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пісні російських виконавців залишаються у топах музичних платформ YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer та Shazam. Таким чином українці, які слухають їхню музику та дивляться кліпи, спонсорують цю війну.

Музика — це також зброя. І тут нам не потрібен лендліз, щоб боротися з російським контентом. ЗСУ виганяє окупантів з наших селищ і міст, а ми маємо вигнати їх із наших колонок і вух. Тому прямо зараз ми оголошуємо музичну мобілізацію України”, — заявив лідер гурту Олег Псюк.

Команда Kalush Orchestra підготувала спеціальну відеоінструкцію, в якій розповідає, як позбутися російської музики і чому важливо це зробити. 

 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Михайло Федоров (@michael.fedorov)

Крім того, щоб оновити свій плейлист, музиканти пропонують добірки з популярними треками українських виконавців.

Читайте також:
Верховна Рада заборонила російську музику та книжки з РФ

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна