ПАТ “Мотор Січ” працюватиме на потреби ЗСУ в режимі 24/7, замість Богуслаєва його очолив Нікіфоров,

На ПАТ “Мотор Січ”, яке спеціалізується на виробництві авіаційної техніки, змінено статут та керівництво: замість обвинуваченого у співпраці з державою-агресором В’ячеслава Богуслаєва підприємство очолив Олексій Нікіфоров, також відбулися ротації в Наглядовій раді та серед членів Ради директорів акціонерного товариства.

Відповідний наказ 28 листопада підписав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє пресслужба МОУ.

Зазначається, що повноваження членів Наглядової ради, голови та членів Ради директорів достроково припинено. Також припинено повноваження і звільнено з посади президента акціонерного товариства В’ячеслава Богуслаєва.

До новоствореної Наглядової ради ПАТ “Мотор Січ” увійшли Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал, а очолив її заступник міністра економіки України Ігор Фоменко, який уже провів перше засідання.

Як відзначили в Міноборони, відтепер стратегічне підприємство працюватиме у режимі 24/7 для задоволення оборонних потреб держави.

“Повністю використовуватиметься потенціал трудового колективу. “Мотор Січ” буде розвиватися та випускатиме продукцію в інтересах України та ЗСУ”, – запевнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що активи компаній “Мотор Січ”, “Запоріжтрансформатор”, “АвтоКрАЗ”, “Укрнафта” та “Укртатнафта” передано в управління Міністерства оборони.

Як писала “Новинарня“, президент АТ “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв був затриманий удома в Запоріжжі 22 жовтня.

Шевченківський районний суд Києва обрав йому міру запобіжного заходу – арешт на два місяці.

Фігуранту повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

Рішення про арешт ухвалено за клопотанням Служби безпеки України та офісу генерального прокурора. Досудове розслідування триває. СБУ проводить комплексні заходи для встановлення інших учасників протиправної діяльності та притягнення винних до відповідальності.

Раніше СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна