На Херсонщині СБУ затримала двох колаборантів, які викрадали людей до катівень

В результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні Служба безпеки викрила двох поплічників ворога, які під час захоплення міста добровільно вступили до створеного окупантами “главного управления мвд Херсонской области”.

Про це в середу, 30 листопада, повідомила пресслужба СБУ у середу, 30 листопада.

«Після «співбесіди» з представниками ФСБ одного зі зрадників призначили «следователем» і поставили перед ним завдання щодо участі у придушенні руху опору на окупованій частині регіону», – інформує спецслужба.

Ворог намагався поширювати кремлівський режим на тимчасово захопленій території півдня України через терор і репресії, тож до потерпілих застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Іншого колаборанта призначили «патрульным полиции» у складі окупаційного органу.

Перебуваючи на цій «посаді», він брав безпосередню участь у переслідуванні і незаконних затриманнях українських громадян.

Після звільнення Херсону колаборанти намагалися переховуватись на території міста. Однак співробітники Служби безпеки встановили місце знаходження і затримали зловмисників.

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Читайте також:
У Херсоні затримали колаборантів, що незаконно запроторювали патріотів у СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна