У Херсоні затримали колаборантів, що незаконно запроторювали патріотів у СІЗО

У Херсоні правоохоронці затримали трьох колаборантів, які на догоду окупантам незаконно ув’язнювали у слідчому ізоляторі проукраїнських патріотів.

Про це в понеділок, 28 листопада, інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Під час заходів у Херсоні працівники ДБР разом з Службою безпеки України затримали виконувача обов’язків керівника “Херсонського слідчого ізолятора”, заступника начальника СІЗО з оперативної роботи та оперуповноважену по боротьбі з наркотиками.

Після російського вторгнення ці працівники СІЗО перейшли на бік ворога та отримали посади у незаконно створеному органі – “управление службы исполнения наказаний по Херсонской области”, що надалі увійшов до “Федеральної служби виконання покарань” РФ.

Фігуранти виконували злочинні накази окупантів та утримували в слідчому ізоляторі незаконно ув’язнених росіянами херсонських активістів.

Перевіряється інформація, що зрадники могли чинити насильство і психологічний тиск до затриманих активістів.

Колишнім працівникам “Херсонського слідчого ізолятора” повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте також:
На Херсонщині окупанти викрали і вбили диякона євангельської церкви і його сина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна