Уперше за кілька діб в Чорному морі з’явився ракетоносій РФ, – ОК “Південь”

Початок нового тижня може принести нові російські ракетні атаки.

Про це у понеділок, 28 листопада, повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

“Найперше спостереження: те, що в Чорному морі з’явився – (вперше – ред.) за тривалий час, декілька діб не було – ракетоносій на чергуванні. Це надводний ракетоносій, несе вісім ракет типу “Калібр” на борту. Це говорить про те, що підготовка йшла, і в пунктах базування також є ракетоносії, які споряджені і можуть бути долучені до служби протягом кількох годин”, – повідомила речниця, її цитує “Радіо Свобода”.

Відтак вона закликала реагувати на сигнали повітряної тривоги.

“Тяжіння ворога до своїх “скреп” і традицій може бути критичним. Цілком ймовірно, що початок тижня може бути ознаменований такою атакою”, – додала Гуменюк.

На питання щодо погоди на Чорному морі вона зазначила, що там триває штормова погода, проте морехідність таких ракетоносіїв дозволяє здійснювати пуски і в умовах шторму.

Читайте також:
Зеленський: РФ готує нові удари, тиждень може бути складним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна