“Енергоатом” бачить підготовку росіян до виходу із ЗАЕС

Президент НАЕК “Енергоатом” Петро Котін бачить ознаки того, що російські загарбники можуть готуватися залишити Запорізьку атомну електростанцію.

Про це він сказав в ефірі національного марафону в неділю, 28 листопада.

“В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію , що з’явилися ознаки того, що вони (окупанти), можливо, збираються покинути ЗАЕС. По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто б залишити. Можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти”, – цитує Котіна “Українська правда”.

Президент “Енергоатому” підкреслив, що “поки зарано говорити, що російські військові їдуть із ЗАЕС”, але можна сказати, що вони “готуються”.

Водночас він нагадав, що росіяни “напхали на майданчик ЗАЕС усе, що могли, – і військову техніку, і свій персонал, вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою” і замінували територію станції.

Нагадаємо, вранці 20 листопада експерти МАГАТЕ повідомили, що в районі Запорізької АЕС прогриміло понад 10 вибухів, кілька будівель на території станції були пошкоджені. Українська сторона заявила, що обстріл вчинили росіяни, і руйнування не дозволяють відновити виробництво електроенергії для України.

Читайте також:
Всі АЕС відновили доступ до електромережі після ворожої ракетної атаки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна