Норвегія надасть майже $14 млн для місії ЄС із навчання військових України

Норвегія надасть близько 150 мільйонів норвезьких крон ($13,7 млн) на підтримку тренувальної місії Євросоюзу з підготовки українських військових.

Про це в п’ятницю, 25 листопада, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу норвезького уряду.

“Україна залежить від підтримки інших країн, не в останню чергу для отримання достатньої кількості зброї та матеріалів, щоб протистояти російській війні. Норвегія надала значну підтримку і продовжуватиме робити свій внесок, надаючи військові матеріали”, – йдеться у заяві.

“Для норвезької та європейської безпеки важливо, щоб Росія не виграла війну проти України. Українські сили ведуть важливу битву за демократію та справедливість”, – заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам.

Норвегія також фінансує частину естонської пожертви на польовий госпіталь для України, а також передає п’ять військових санітарних автобусів.

Читайте також:
Норвегія надає Україні $200 млн на закупівлю газу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна