Чутки про можливе вторгнення з Білорусі до кінця листопада – це російська ІПСО, – ГУР

Інформація про нібито підготовку Росії до вторгнення з боку Білорусі наприкінці листопада не відповідає дійсності і є інформаційною спецоперацією РФ з метою поширити паніку й відтягнути наші війська зі сходу та півдня України.

Про це попереджає ГУР МОУ.

“В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням РФ та Республіки Білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада. Дана інформація підсилюється анонімними “вкидами” про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності“, – зазначається в повідомленні.

“Мета такої інформаційної спецоперації — спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з Білоруссю, щоб послабити наступальний потенціал Збройних сил на сході та півдні України. А заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію Білорусі, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну”, – наголосили в ГУР.

Окрім того, як зауважують у розвідці, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій.

“На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказувалася дата можливого “вторгнення” 25-28 листопада, а за кілька годин дата змістилася на 28-29 листопада”, – додали у відомстві, закликавши не піддаватися на ворожі провокації.

Там також укотре запевнили, що Сили оборони України забезпечують надійний захист північних кордонів і готові в будь-який момент відбити атаку ворога.

До того ж, за даними розвідки, наразі на території Білорусі не сформовано ударне угруповання, яке може виконати такі задачі.

Читайте також:
Генштаб ЗСУ назвав число білоруських військових, які готові воювати проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна