Генштаб ЗСУ назвав число білоруських військових, які готові воювати проти України

У межах розгортання спільного угруповання військ РФ і Білорусі на білоруській території продовжують перебувати понад 9000 російських військових і понад 250 одиниць військової техніки. В основному вони зосереджені в районах полігонах.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив на брифінгу в четвер, 24 листопада.

З його слів, Білорусь до 28 листопада продовжила перевірку боєготовності збройних сил. Вона триває з травня. Готовність білоруських збройних сил самостійно вести бойові дії оцінюється як низька. Більшість особового складу не хоче брати участь у війні, але 10-15 тисяч особового складу силових структур Білорусі готові взяти участь у війні проти України. Насамперед – через привабливість грошового забезпечення.

Росія продовжує вживати заходів для подальшого ведення війни. Росіяни відновлюють військову техніку, накопичують боєприпаси та паливно-мастильні матеріали, готують мобілізованих для перекидання на фронт.

Путінська армія має на меті позбавити тепла і електроенергії українців. Громов зазначив, що, мабуть, вся енергія, що не залежить під пічного опалення і дров – це поза межами розуміння населення більшості міст і сіл Росії. Ворогу легше воювати з теплостанціями і житловими будівлями, ніж з ЗСУ. Противниками окупантів є цивільне населення і навіть дводенне немовля.

Угруповання сил оборони України в межах Волинської, Житомирської, Рівненської, Сумської і Чернігівської областей продовжує вести стабілізаційну операцію. На території Білорусі і прикордонних областях Росії формування ударних угруповань для відновлення наступу не відмічається.

Читайте також:
ЗСУ видали термінове звернення до народу Білорусі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна