Парламент Молдови визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Молдови на засіданні ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це в четвер, 24 листопада, інформує “Європейська правда”.

За документ проголосували 54 депутати, жодного голосу проти не було.

Представник Комуністичної партії Молдови Олег Рейдман перед голосуванням пропонував зняти з порядку денного декларацію.

Перед голосуванням депутати від комуністів та партії “Шор” вийшли з сесійної зали.

“Парламент Республіки Молдова в дусі солідарності з українським народом і в ім’я справедливості заявляє, що більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР у результаті застосування політики Голодомору несе відповідальність за акт навмисного геноциду проти українського народу”, – йдеться в декларації.

Парламент Молдови також звернувся із закликом до всіх парламентів світу, міжнародних установ проявити повну солідарність з Україною і дати правильну оцінку злочинним діям, вчиненим у 1932-1933 роки.

“Пам’ять Голодомору і прихильність загальнолюдським цінностям зобов’язує нас до солідарності з українським народом задля припинення політики геноциду українського народу у XXI столітті та порятунку миру і свободи на європейському континенті”, – йдеться в документі.

Читайте також:
Парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства і українського народу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна