Міністр оборони Польщі просить Німеччину передати Україні системи Patriot

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся до Німеччини передати пропоновані Польщі батареї Patriot Україні для розміщення біля західного кордону.

Про це він написав у Twitter в середу, 23 листопада.

“Після подальших ракетних обстрілів Росії, я попросив Німеччину, щоб запропоновані Польщі батареї Patriot були перекинуті в Україну і розміщені на західному кордоні. Це вбереже Україну від подальших жертв і знеструмлень та підвищить безпеку на нашому східному кордоні” – написав Блащак у Twitter.

 

Раніше міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що запропонувала Польщі підтримку в забезпеченні безпеки повітряного простору винищувачами Eurofighter і системами ППО Patriot.
Раніше уряд Німеччини вже заявив, що запропонує винищувачі Eurofighter для патрулювання повітряного простору Польщі після інциденту в польському селі Пшеводув неподалік кордону з Україною, де внаслідок падіння ракети минулого тижня загинули двоє людей.
Маріуш Блащак заявив, що вітає пропозицію німецької колеги щодо розміщення додаткових пускових установок Patriot на території Польщі.

Читайте також:
Польща хоче розмістити системи Patriot біля кордону з Україною

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна