У Раду внесли законопроєкт про заборону діяльності РПЦ в Україні

Народні депутати з фракції “Європейська солідарність” внесли до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонують заборонити діяльність Російської православної церкви (Московського патріархату) на території України.

Про це повідомила парламентарка Ірина Фріз у середу, 23 листопада. 

Цей проєкт закону передбачає повну заборону будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість РПЦ у канонічних, організаційних, інших питаннях.

Мета документа — запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку.

Фріз пише, що занадто довго РПЦ проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму.

“Діяльність православних релігійних організацій в Україні має проводитись з урахуванням Патріаршого та Синодального Томоса, наданого Українській православній церкві (ПЦУ)”, — наголосила депутатка.

Читайте також:
СБУ розповіла й показала, що знайшла під час обшуків у Київській Лаврі. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна