“Повернись живим” запускає нових проєкт для усіх артилерійських бригад ЗСУ. Ціна питання – 60 млн грн

Благодійний фонд “Повернись живим” запускає новий проєкт на понад 60 мільйонів гривень для того, щоб сформувати, навчити і забезпечити мобільні екіпажі коригування вогню та контрбатарейної боротьби в усіх артилерійських бригадах ЗСУ

Про це повідомили у фонді у середу, 23 листопада. 

Зазначається, що екіпажі даватимуть “картинку” з аеророзвідки онлайн напряму у штаб, зможуть оперативно розгортатися і коригувати батареї на дальність 12-15 км. А також допоможуть ефективно прикривати артилеристів, що працюють на гарматах.

Загальна вартість проєкту сягне близько 60 700 000 гривень.

На ці кошти забезпечимо 36 екіпажів. Кожен із них отримає новий пікап, всепогодній коптер-коригувальник DJI Matrice 300 й усі потрібні для роботи гаджети та супутнє обладнання: планшет, ноутбук, старлінк, акумулятор, генератор і пристрій безперебійного живлення, карти пам’яті, зовнішній жорсткий диск”, – наголосили в ПЖ. 

Вартість одного такого комлекту становить 1 686 115 гривень.

Інструктори Фонду і 190-го навчального центру ЗСУ вже підготували 16 екіпажів. 

Читайте також:
“Повернись живим” взявся за північний напрямок: три бригади ТрО “запакували” на понад 18,5 млн грн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна