В Європарламенті закликають визнати ПВК “Вагнера” терористичною організацією

Депутати Європарламенту хочуть визнати приватну військову компанію “Вагнера” терористичною організацією.

Про це в вівторок, 22 листопада, інформує видання Politico.

“Європейські депутати закликають ЄС внести ПВК “Вагнера” до списку терористичних організацій. Група, очолювана близьким союзником президента РФ Володимира Путіна Євгенієм Пригожиним, брала участь у різних воєнних конфліктах: від України до Сирії, Судану, Мозамбіку та Центральноафриканської Республіки”, – йдеться в повідомленні.

Депутати Європарламенту, що представляють весь спектр парламентських груп (від ультраправих до лівих, а також Renew, “Європейська народна партія”, соціал-демократи та “Зелені”) направили листа від 11 листопада президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та прем’єр-міністр Чехії Петеру Фіалі, чия країна головує у Раді ЄС.

Вони заявляють, що групу “Вагнера” слід визнати терористичною організацією, зважаючи на порушення міжнародного права, які члени групи продовжують скоювати в Україні, а також з огляду на “попередні подвиги вагнерівців” у інших конфліктах.

Станом на сьогодні лише одна держава ЄС – Естонія – визнала групу “Вагнера” терористичною організацією.

Читайте також:
Позасудова страта “вагнерівця”: як російська пропаганда переконує, що “полон гірше смерті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.