На Луганщині ЗСУ звільнили 12 населених пунктів

Дванадцять населених пунктів Луганської області звільнені від російських загарбників.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає “Укрінформ” 20 листопада.

“Маючи великі сили на східному фронті, на Донбасі, росіяни понад чотири місяці не можуть прорвати оборону навіть в районі Бахмута й Авдіївки. Звичайно, що це вимагає зосередження наших зусиль. Більше того, в Луганській області ворог вже терпить поразку. Вже 12 населених пунктів під українським прапором. І багато в чому там ініціатива за нами”, – розповів речник.

За словами Череватого, після поразок на кількох головних напрямках та провалу стратегічних планів Росія хоче здобути перемогу хоча б десь, зокрема знову повернути під контроль всю територію Луганщини.

“Після того, як ворог зазнав невдач в стратегічних планах, не зміг взяти Київ, зазнав поразок на Харківському, Лиманському і Херсонському напрямках, йому залишається на тактичному рівні здобувати якісь перемоги. Так як протягом всієї війни і навіть раніше одним із наративів російської пропаганди звучало “звільнення народу Донбасу”, не відомого нікому раніше, то зрозуміло, що вони хочуть вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. І відтак, якщо б вони вийшли на ці кордони, вони б і далі захотіли захопити повністю Запорізьку область”, – сказав Череватий.

Нагадаємо, українські війська тимчасово залишали Луганщину після відходу з Лисичанська 3 липня 2022 року. А почали повертати контроль над селами Луганської області в розвиток Харківської офензиви в 10-х числах вересня.

Читайте також:
“Ми обов’язково створимо бригади ТрО в Донецьку, Луганську і Криму”. Резніков привітав із Днем територіальної оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.