У ДТЕК скоригували інформацію про потребу виїжджати з України, щоб зекономити електроенергію

оновлено

“Генеральний директор енергетичної компанії ДТЕК Максим Тимченко заявив, що українцям варто подумати про виїзд з країни на зиму, щоб допомогти економити електроенергію”, – про це повідомив британський мовник BBC 19 листопада.

Згодом в енергокомпанії скоригували цю інформацію, зазначивши, що журналісти перекрутили слова Тимченка.

У статті британського видання містилася цитата Тимченка: “Якщо вони (люди в Україні) зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи”.

За його словами, система стає менш надійною з кожною російською атакою, а зниження споживання електроенергії є ключовим для її функціонування. Наразі енергетична система не в змозі виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити поточні потреби, тому виїзд з країни, як варіант скорочення споживання, слід розглядати як допомогу Україні виграти війну.

Пізніше в ДТЕК заявили, що гендиректор компанії не закликав українців виїжджати з країни.

“Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко не закликав українців виїжджати за кордон. В інтерв’ю британському ВВС Максим Тімченко чітко зазначив: “У нас немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати”.

Крім цього він сказав, що ДТЕК разом с Міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб енергосистема працювала стабільно”.

Виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону сказав також, що слова Тимченка “вирвали з контексту”.

Зі слів керівника ДТЕК, після тривалих російських атак ускладнюється відновлення пошкодженої інфраструктури.

“На жаль, у нас закінчилося обладнання та запчастини… Тому ми звертаємося до наших партнерів, державних службовців, компаній і виробників обладнання допомогти нам із негайною поставкою наявного обладнання”, – сказав Тимченко.

Генеральний директор ДТЕК зазначив, що російські спеціалісти в галузі енергетики допомагають військам ЗС РФ, вказуючи на конкретні цілі в енергомережі України.

Нагадаємо, 17 листопада виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявляв, що російські ракетні удари завдали настільки серйозних пошкоджень українській енергетичній структурі, що в деяких районах відключення світла може тривати цілими днями, а багатьом споживачам його вмикатимуть буквально на 2-3 години на добу.

Довідково

Підприємства приватної компанії DTEK (бенефіціар – Рінат Ахметов) виробляють електроенергію на теплових та інших електростанціях, видобувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергопродуктів на українському та зарубіжних ринках, розподіляють і постачають електроенергію споживачам тощо.
Підприємства DTEK обслуговують 5,6 млн клієнтів – споживачів електроенергії.

Читайте також:
Ракетні обстріли вивели з ладу майже половину енергосистеми України, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна