ЗСУ спроможні зірвати зусилля росіян щодо зміцнення оборони на Херсонщині, – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Збройні сили України спроможні не дозволити росіянам утримати свої оборонні позиції на окупованій частині Херсонщини.

Про це йдеться в звіті аналітиків за 17 листопада.

“Українським силам, ймовірно, буде важче досягти таких драматичних наслідків у східній частині Херсонщини, але вони можуть бути в змозі зірвати зусилля росіян щодо зміцнення і утримання своїх нових оборонних ліній”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російські сили на сході Херсонської області, ймовірно, частково вразливі до “української кампанії з перехоплення” логістики, подібної до тієї, що була успішно використана українськими силами для повернення західної частини області.

Кілька шляхів наземних комунікацій (GLOC) проходять через східну частину Херсонської області до інших контрольованих Росією районів на півдні України: південна траса Т2202 Нова Каховка-Армянськ, південно-східна траса Р47 Каховка-Генічеськ та траса М14, яка пролягає на схід до Мелітополя, Бердянська та Маріуполя.

Супутникові знімки з географічною прив’язкою вказують на те, що російські війська створюють оборонні позиції вздовж деяких із цих критично важливих ліній розмежування, а повідомлення в соціальних мережах вказують на те, що українські удари вже почали націлюватися на російські райони зосередження і військові об’єкти на цих маршрутах.

Так, обмежена кількість якісних автомобільних доріг і залізниць в цьому районі, особливо тих, що з’єднують Крим із материком, створює потенційні “вузькі місця”, які можуть виявитися вразливими до зусиль з боку України з їхнього блокування.

Це, відповідно, поступово погіршить російську спроможність продовжувати постачати своє угрупування в східній частині Херсонщини, а також в інших регіонах південної України.

Читайте також:
“Моя мрія – захищати Україну від м***лів”: яким був офіцер-десантник Влад Паленичка, що загинув у боях за Херсонщину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна