“Ворог визнав”: в “Укренерго” показали трансформатор після прицільної ракетної атаки РФ

В “Укренерго” показали трансформатор після влучання в нього російської ракети.

Фото поширила пресслужба НЕК 17 листопада.

“На фото лише один приклад наслідків російської атаки за останні дні. Це трансформатор на одній із великих підстанцій на заході України. У момент влучання в нього без світла залишилося приблизно 400 тисяч людей. Таких трансформаторів зараз в енергосистемі десятки. Це обладнання неможливо замінити швидко, але енергетики роблять все, щоби відновити живлення в країні”, – зазначили в “Укренерго”.

У НЕК додали, що вже повернули світло близько 70% споживачів в деяких областях центрального регіону та підготували високовольні лінії для підключення в Західному та Дніпровському регіонах.

На деокупованій Херсонщині ремонтні бригади “Укренерго” спільно із саперами обстежують високовольтні лінії. На жаль, там швидкість робіт стримує щільно замінована територія.

В “Укренерго” також наголосили, що РФ визнала офіційно, що її мета – знищити енергетичну інфраструктуру України та залишити українців без світла і тепла.  

“Ворог вже здійснив 6 масштабних ракетних атак: 10 жовтня, 11 жовтня, 17 жовтня, 31 жовтня, 11 листопада та 15 листопада. Кожною такою атакою росіяни наносять ушкодження нашій енергосистемі, проте ми гідно тримаємо удар та відновлюємо електропостачання якомога швидше у ваші домівки”, – резюмували в національній енергетичній компанії.

Читайте також:
Україна має підготуватися щонайменше до кількох важких днів із енергопостачанням, – “Укренерго”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна