Швеція підтверджує факт диверсії на Північних потоках

Вибухи, які пошкодили газопроводи Nord Stream, були результатом диверсії. Відповідний висновок зробили слідчі у Швеції, повідомляє видання Independent.

“Проведений аналіз показує сліди вибухівки на кількох об’єктах, які були знайдені”, – йдеться у заяві прокуратури Швеції у п’ятницю, 18 листопада.

Ці знахідки поблизу пошкодження трубопроводу підтвердили факт диверсії, наголошується у заяві.

В атаках на газопроводи Nord Stream раніше звинувачували Кремль.

Як повідомлялося, наприкінці вересня внаслідок вибухів на трубопроводах “Північний потік” та “Північний потік-2” біля острова Борнгольм у Балтійському морі почався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виняткових економічних зонах Данії та Швеції. Розслідування диверсії триває.

Компанія SpaceKnow, що займається моніторингом супутникових даних, виявила два великі кораблі, які пройшли із вимкненими датчиками поблизу місць витоку газу на трубопроводі “Північний потік-2” у Балтійському морі за кілька днів до вибухів.

Читайте також:
У мережі показали фото та відео пошкодженої вибухом труби “Північного потоку-1”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна