На знак протесту: Андрій Шевченко йде зі складу НОК

Колишній футболіст і тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко покидає Національний олімпійський комітет України. Це рішення він пояснив незгодою з результатами виборів нового складу комітету.

Про це Шевченко написав у п’ятницю, 18 листопада, в фейсбуці.

“Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися в НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх”, – наголосив він.

Передісторія

17 листопада на ХХХVII звітно-виборній асамблеї Національного олімпійського комітету новим президентом НОК України обрали чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

Новими членами Національного олімпійського комітету на період 2022–2026 років стали, крім інших, почесний член УЄФА, олігарх з орбіти Медведчука Григорій Суркіс і його колега по проросійській фракції “ОПЗЖ” у Верховній Раді, представник Федерації стрільби з лука Нестор Шуфрич. Вони за результатами голосування увійшли до списку із 39 фізичних осіб, що “сприяють розвитку спорту”.

Першим віцепрезидентом НОК став Олексій Перевезенцев – державний секретар Міністерства молоді та спорту України. Також віцепрезидентами стали Андрій Шевченко, Марія Булатова (президент Олімпійської академії України), Олексій Дніпров (заступник керівника офісу президента України).

Читайте також:
Україна подає заявку на проведення Чемпіонату світу 2030 з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна