Гутцайт, Шуфрич та інші: стали відомі імена нового голови та членів Національного олімпійського комітету

Новим президентом Національного олімпійського комітету України став Вадим Гутцайт, а колишніх членів “ОПЗЖ” Григорія Суркіса і Нестора Шуфрича включили до складу членів НОК.

На ХХХVII звітно-виборній асамблеї НОК за кандидатуру Гутцайта віддали голоси 123 делегати, передає “Укрінформ”.

На посаду претендували ще двоє кандидатів: депутата від “Слуги народу”, борця Жана Беленюка підтримали 22 людини, за Ігоря Малинського віддали 2 голоси.

Колишній президент НОК Сергій Бубка, який очолював комітет з 2005 року, відмовився цьогоріч подавати свою кандидатуру.

Першим віцепрезидентом Національного олімпійського комітету став Олексій Перевезенцев – державний секретар Міністерства молоді та спорту України.

Також віцепрезидентами стали:

  1. Андрій Шевченко – легендарний український футболіст, колишній тренер збірної України.
  2. Марія Булатова – президент Олімпійської академії України.
  3. Олексій Дніпров – заступник керівника офісу президента України.

Новими членами Національного олімпійського комітету на період 2022–2026 років стали Григорій Суркіс, Олександр Усик, Андрій Шевченко, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші. Також до персонального складу членів НОК України включили представників Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича та Олену Садовничу і представників Федерації плавання Андрія Власкова та Віктора Міця.

За це рішення віддали 99 голосів, проти – 11, утримались – 4.

Сайт Tribuna повідомляє, що почесний член УЄФА, олігарх з орбіти Медведчука Григорій Суркіс і його колега по проросійській фракції “ОПЗЖ”, представник Федерації стрільби з лука Нестор Шуфрич входять до списку із 39 фізичних осіб, котрі сприяють розвитку спорту.

Вадим Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 року в Барселоні (шабля, у складі Об’єднаної команди). Призер чемпіонатів світу і Європи, чемпіон універсіад та маккабіад.
Брав участь у трьох Олімпіадах — у 1992, 1996 і 2000 років.
Був тренером української команди шаблісток, яка завоювала золоті медалі на пекінській Олімпіаді 2008 року.
Президент Федерації фехтування України (із 2016 року).
Із 2018 року він був директором Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, з 4 березня 2020 року є міністром молоді та спорту України.

Читайте також:
Уперше з 2006 року жіноча збірна України здобула золото на шаховій Олімпіаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна