ЗСУ контролюють територію поблизу окупованого Криму, – Генштаб

Українські військові вийшли на узбережжя річки Дніпро, що дозволяє контролювати територію, наближену до тимчасово окупованого півострова Крим.
Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в четвер, 17 листопада.

“Воїни-артилеристи й узагалі військовослужбовці Збройних сил України роблять все можливе, щоб уражати противника на максимальній дальності досягнення нашої зброї”, — сказав Громов, його цитує “Армія.Інформ”.

За словами офіцера, Росія після відступу з правобережної частини Херсонської області відновлює свої війська і перекидає боєздатні підрозділи на інші напрямки. Так, для окупантів вкрай важливо встановити контроль над Донецькою областю.

“Ми не виключаємо, що противник може наростити свої зусилля і на Запорізькому та Луганському напрямку. Якщо далі брати його амбіційні плани, він може спробувати проводити наступальні дії з території Білорусі через Чернігівську та Сумську області. Але це все — в його планах, і вже було в нашій історії. Ми гідно давали відсіч”, — наголосив Громов.

Він додав, що наразі окупанти дійсно перекидають свої війська на деякі напрямки, але Україна вживає відповідних заходів.

Читайте також:
Росіяни відводять деякі підрозділи з півдня Херсонщини до Криму, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна