У Джанкої та Севастополі протягом дня лунали вибухи, а біля Феодосії атакована підстанція

У Джанкої в окупованому Криму в ніч на 17 листопада було чути гучні вибухи, місцеві телеграм-канали повідомили про роботу протиповітряної оборони.

Про це  повідомив телеграм-канал “Типичный Джанкой”.

“Спрацювала система ППО, без паніки”, – йдеться в повідомленні.

Телеграм-канал «Крымский ветер» із посиланням на свої джерела повідомив, що у Джанкої було завдано удару по російському військовому аеродрому.

Офіційної реакції підконтрольної Росії влади Криму та Міноборони РФ щодо цієї ситуації наразі немає. Українські військові та офіційні особи також поки не коментували цю подію.

Крім того, в Севастополі 17 листопада пролунали вибухи, повідомляють “Крим.Реалії”.

За даними кореспондента видання, о 15:28 у центральній частині Севастополя було чути вибух, схожий на спрацювання системи ППО.

О 15:43 у Севастополі було чути ще чотири віддалені гучні звуки, схожі на постріли з гармат під час бойової підготовки російських військовослужбовців на полігоні.

Телеграм-канал “ЧП/Севастополь” підтверджує звук вибуху в місті. Подробиць наразі немає.

О 13:19 в Севастополі також було чути гучний звук, додали “Крим.Реалії”. Російська влада поки не коментувала ці повідомлення.

На додачу до цього російські ЗМІ повідомили, що  безпілотник атакував електричну підстанцію “Кафа” поблизу біля Феодосії, уламки дрона впали на території енергооб’єкта.

Радник російського голови Криму Олег Крючков повідомив, що безпілотник збили, пошкоджень об’єкта немає, а енергопостачання не порушене.

Російський провладний телеграм-канал Mash написав, що інцидент стався в ніч на 17 листопада і що на місці буцімто знайшли уламки українського безпілотника.

Українські військові публічно не коментували ці повідомлення.

Підстанція “Кафа” розташована біля Феодосії. До неї підключено вісім ліній 220 кВ. Основний потік потужності розподіляється на ЛЕП, які ведуть на захід та північний захід півострова, частина – на південь до Феодосії. Підстанцію «Кафа» збудували після анексії Криму у 2015 році.

Читайте також:
ЗСУ контролюють територію поблизу окупованого Криму, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна