СБУ впіймала депутата херсонського осередку ОПЗЖ, який працював на росіян під час окупації

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали на деокупованій території Херсонщини місцевого депутата від забороненої в Україні партії “Опозиційна платформа – за життя”, який працював на рашистів у період окупації регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в четвер, 17 листопада.

“Чоловік добровільно пішов на співпрацю з рашистами і зайняв керівну посаду в окупаційному так званому “Министерстве внутренних дел Херсонской области РФ”, – йдеться у повідомленні.

Там він працював у відділі «боротьби з економічними злочинами», який займався терором місцевих підприємців і змушував їх сплачувати податки в бюджет РФ.

Наразі його затримано і повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває і слідчі СБУ збирають усі можливі докази, щоб притягнути його до відповідальності.

Читайте також:
СБУ затримала депутата ОПЗЖ та столичного банкіра, які організували виїзд за кордон для призовників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна