СБУ затримала депутата ОПЗЖ та столичного банкіра, які організували виїзд за кордон для призовників

Служба безпеки заблокувала два канали нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку. В результаті слідчо-оперативних дій у Києві та Луцьку затримано двох організаторів нелегальних трафіків.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у середу, 26 жовтня.

“Одним з них виявився депутат Чернігівської районної ради від забороненої партії ОПЗЖ. Він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків”, – йдеться у повідомленні.

Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний “супровід” через пропускні пункти держкордону.

Вартість таких “послуг” депутата становила від 3 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта.

Для реалізації схеми зловмисник залучив свого знайомого з Волині як посередника для передачі грошей.

Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили оборудку і затримали обох зловмисників в обласному центрі під час передачі частини неправомірної вигоди.

Ще один канал нелегальної міграції ліквідовано у Києві. Встановлено, що незаконну діяльність організував директор відділення одного зі столичних банків.

“За 16 тис. доларів він “гарантував” ухилянтам своє сприяння у нелегальному перетині держкордону через підроблені документи щодо непридатності до військової служби”, – інформує спецслужба.

Співробітники СБУ задокументували факти злочинної діяльності і затримали посадовця поблизу його місця роботи після передачі всієї суми грошової “винагороди”.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Суд призначив міру запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Ексочільницю осередку ОПЗЖ підозрюють у держзраді, бо просувала надання “особливого статусу Галичині”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна