17 листопада із 18 ворожих ракет ЗСУ збили шість, – Ігнат

Ворог продовжує атаки території України різними типами озброєння, і сьогодні протиповітряній обороні не вдалося спрацювати так ефективно, як 15 жовтня. Із 18 ракет було збито шість.

Про це під час брифінгу в медіацентрі “Україна — Укрінформ” 17 листопада повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Сьогодні маємо понад 10 прильотів зенітних керованих ракет С-300 у прифронтових містах. На жаль, є людські жертви. Була повітряна тривога по всій території України. Було застосування літаків стратегічної авіації – бомбардувальники Ту-95 виходили на бойовий курс і з району Каспію, і з району Волгодонська Ростовської області. До ударів по Україні було залучено дев’ять літаків, традиційно це ракети Х-101 та Х-555. Було запущено 18 крилатих ракет”, – повідомив Ігнат.

Як зазначив речник, противник використав маршрути, які заплутують системи ППО. Цього разу ворог бив по газовидобувній галузі та оборонних підприємствах на Дніпропетровщині, завдано ударів по Київщині та центральних регіонах.

“Чотири ракети знищено у зоні відповідальності Повітряного командування “Центр”. У тій самій зоні знищено шість ударних БПЛА “Шахед”, які противник випускав з території Білорусі. З акваторії Чорного моря було застосування крилатої ракети “Калібр” та керованих авіаційних ракет з винищувачів. Дві керовані ракети знищено”.

За словами Ігната, Україна ще не має достатньо засобів протиповітряної оборони для ефективного захисту: потрібні системи, які дають 100% результат на своїх напрямках.

“Українська держава ще раз наголошує і Повітряні сили просять Захід надавати нам більше систем різних типів. Бажано таких, як NASAMS, IRIS-T. Сучасних озброєнь бракує, щоб протистояти загрозам, які йдуть від держави-терориста”, – додав речник ПС.

Читайте також:
Бойове хрещення NASAMS: Повітряні сили розповіли, чим відбили рекордну навалу російських ракет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна