“Коли я кажу “G19″, я не помиляюся”: Зеленський ще раз виступив на саміті “групи двадцяти”

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у панелі “Цифрова трансформація” у межах саміту “Великої двадцятки”.

Його промову поширила пресслужба офісу президента у середу, 16 листопада. 

“Учора на нашому саміті всі говорили про те, як закінчити російську війну. Російський представник навіть давав якісь коментарі… А після цього майже 100 російських ракет вдарили по Україні. Спалені житлові будинки. Знову зруйновані електростанції. Сотні міст залишилися без електрики, без подачі води й тепла. Інтернет-трафік упав на дві третини – уявіть собі цей масштаб. На жаль, є людські жертви. Причому не тільки в Україні! Російські ракети вчора вдарили по території сусідньої Польщі. Має бути швидка реакція. Ця ракетна атака – ось справжній виступ Росії на «двадцятці». Тому коли я кажу «G19», я не помиляюся. Бо Росія – терорист, і ми від нього захищаємося. Така реальність”, – цитує главу держави його пресслужба. 

Президент також порадив партнерам взяти український досвід захисту, щоб гарантувати безпеку своїм народам.

“Ми створили ІТ-армію, яка перемагає в кіберпросторі. Найкращі фахівці та компанії країни об’єдналися для захисту держави. Понад 1300 кібератак ми відбили за вісім місяців російської війни. У перший тиждень вторгнення Росія знищила ключовий дата-центр нашої країни, і рішення у відповідь – це «хмари», у які ми перенесли частину інформаційних систем”, – наголосив Зеленський. 

Він нагадав, що Україна також побудувала захист державних реєстрів, зберегли цифрову стійкість банків, а завдяки цифровізації Україна може швидко організувати соціальні виплати тим, хто постраждав від бойових дій.

“Мільйони українців щоденно користуються нашим державним сервісом «Дія». Це більш як 100 державних послуг без контакту з чиновниками. Цифровий паспорт, відкриття рахунків, сплата штрафів і податків, отримання державної допомоги, збір коштів на підтримку армії… Все це – українська «Дія». Якщо у вас або ваших союзників і партнерів ще немає такої системи й такого цифрового захисту, ми будемо раді допомогти вам їх побудувати!”, – запевнив Зеленський. 

“Кіберзахист – це співпраця. Стійкість інституцій – це співпраця. Надійний зв’язок, зокрема супутниковий, – це також співпраця. Що нам усім треба – це відкинути суперечки й розвивати колективні зусилля заради глобального миру. G19 у цьому може бути дуже успішним! Україна готова допомагати. Наш безпековий досвід – це ваш безпековий досвід”, – резюмував президент України. 

Читайте також:
“Більшість” країн G20 у спільній заяві засудили війну РФ проти України

Зеленський на G20 презентував пропозиції для справедливого закінчення війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна