НАБУ оголосило в розшук ексдепутата від БПП Грановського

Національне бюро розслідувань оголосило в розшук колишнього народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського. Його вважають організатором корупційної схеми, яка завдала Одеському припортовому заводу (ОПЗ) збитків на 93,3 мільйона гривень.
Про це НАБУ повідомляє у вівторок, 15 листопада.Слідство встановило, що Грановський організував схему, за якою Одеський припортовий завод продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових. Потім ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям за конкурентними цінами, хоча фізично постачання забезпечував безпосередньо ОПЗ.

Правоохоронці кажуть, що схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. У березні 2020 року слідство повідомило про підозру чотирьом її учасникам, а у жовтні 2022-го — безпосередньо Грановському.

Як відомо, колишнього депутата підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу). Йому загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень.

Олександра Грановського у роки депутатства підозрювали у впливі на частину суддівського корпусу, зокрема і на голову Окружного адміністративного суду Павла Вовка, а також на департамент розслідувань злочинів у сфері економіки Генеральної прокуратури, який через це навіть отримав неофіційну назву «департамент Кононенка-Грановського».

Також його підозрювали і у нібито впливі на Державне бюро розслідувань та Центральну виборчу комісію. Грановський знайомства з суддями та прокурорами не спростовував, але титул “смотрящего” від Порошенка відкидав і підкреслював, що він звичайний депутат, член комітету з питань правової політики, і за профілем роботи мав комунікувати з суддями та прокурорами.

Під час виборів до парламенту у 2019 році депутат балотувався у 169-му окрузі у Харківській області. Під час кампанії Грановський підкреслював, що має підтримку тодішнього мера міста Геннадія Кернеса. Втім, зрештою він програв вибори із різницею у понад 30%, поступившись кандидату від «Слуги Народу» Олександру Куницькому.

Читайте також:
Нардеп від БПП Грановський дає завдання “прокурорській банді лисих птахів”, – Гнап

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна