Нардеп від БПП Грановський дає завдання “прокурорській банді лисих птахів”, – Гнап

 

Дмитро Гнап
журналіст, керівник проекту “Слідство.інфо” на “Громадському ТБ”

Подивіться на це фото. Воно чудово ілюструє сьогоднішнє переплетіння політичної корупції та керованих правоохоронців.

Ліворуч на фото – прокурор Сергій Лисенко, він же любитель джипів, він же ватажок прокурорського угрупування “Лисі птахи”, яке може вас “от*издить” або “телефон на районе отразбоить”. Сергія Лисенка днями окружний адмінсуд Києва поновив на посаді в прокуратурі столиці після минулорічного звільнення.

А його співрозмовник праворуч – нардеп від БПП Олександр Грановський. Він давній друг [депутата від БПП і соратника президента Порошенка Ігоря] Кононенка, й разом із ним – один з неформальних кураторів фракції БПП.

Два роки тому Грановський ніяк не міг мені пояснити, за які заслуги він потрапив на прохідне місце в список БПП. “Напевне тому, що я один із найвпливовіших діячів єврейської громади Києва”, – сказав тоді Грановський.
“Може, в нього якась власна єврейська громада? Ми ніколи його навіть в очі не бачили” – розповіли мені в київській синагозі про депутата Грановського.

“Грановський та його старший партнер Адамовський купили місце в списку БПП за 5 млн. $”, – заявив тоді бізнесмен Томаш Фіала.

Саме прокурорська банда “Лисих птахів” допомагала Грановському та Адамовському віджимати столичний торговий центр “Скай мол”.

Але для скандального прокурора у Грановського, напевно, є інше завдання. Чи не заради цього наш непідкупний суд поновив Лисенка в прокуратурі?

Лисенка в супроводі Грановського часто бачать в офісі управління Генпрокуратури з розслідування в сфері держслужби та власності. Цього нового “міні-НКВС”, яке порушило провадження проти Сакварелідзе, Каська та Центру протидії корупції.

Знаючи методи “Лисих птахів”, не сумніваюсь, що Лисенку є що запропонувати Грановському для преслідування опонентів президента.

“Если что, мы и по нему “зарегистрироваться” можем”, – начебто повторює на фото пан Лисенко свою улюблену фразу.

Читайте також:
Лещенко: “Департамент держслужби” в ГПУ блискавично створений людьми Порошенка
для дискредитації НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна