Низку українських та іноземних ЗМІ позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона

Низку журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона.

Про це в неділю, 13 листопада, повідомив Генштаб ЗСУ.

Згідно з повідомленням, “низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані не чинними”.

“Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування”, – йдеться в повідомленні.

У Генштабі не назвали конкретні медіа, журналістів яких позбавили акредитації.

Джерела “Детектора медіа” повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, у тому числі CNN та SkyNews.

Окрім них, в Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного та Hromadske. Також в ефірі каналу “Рада” було включення з Херсона.

Раніше про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з “Детектором медіа” речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

“Заборона існує для всіх — вона була оголошена на сторінці ОК “Південь”, про це повідомили офіційно. Поки що робота ЗМІ в Херсоні не передбачається у зв’язку з небезпекою. Так вирішило командування… У мене зараз є інформація про позбавлення акредитації знімальних груп Sky News та CNN. Також є інформація про італійське видання, яке також там було, але я чекаю на додаткову інформацію”, – сказала Гуменюк.

Читайте також:
Деокупована Херсонщина: задокументували вже 400 воєнних злочинів рашистів, знешкоджують диверсантів, загинув сапер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна