Деокупована Херсонщина: задокументували вже 400 воєнних злочинів рашистів, знешкоджують диверсантів, загинув сапер

Під час розмінування деокупованої території Херсонщини загинув український вибухотехнік, четверо – отримали поранення.

Про це у вечірньому зверненні в неділю, 13 листопада, повідомив президент Володимир Зеленський.

“…Будь ласка, не забувайте, що ситуація в Херсонській області все ще дуже небезпечна. Передусім це міни. На жаль, загинув один із наших саперів, ще четверо зазнали поранень, проводячи розмінування”, – розповів Зеленський.

Він попросив усіх херсонців “бути дуже обережними й негайно повідомляти рятувальникам про всі небезпечні предмети”.

При цьому президент заявив, що триває затримання російських солдатів і найманців, яких кинули на цій території, знешкодження диверсантів та документування злочинів окупантів.

“Слідчими вже задокументовано понад 400 російських воєнних злочинів, виявляються тіла вбитих – і цивільних, і військових. На Херсонщині російська армія лишила по собі такі ж звірства, як і в інших регіонах нашої країни, куди змогла зайти. Знайдемо й притягнемо до відповідальності кожного вбивцю. Без сумнівів”, – додав Зеленський.

Він пообіцяв, що на Херсонщині буде забезпечено стабілізацію та відновлення правопорядку у 226 населених пунктах – це понад 100 тисяч місцевих жителів станом на цей час.

“Повертаємо зв’язок, інтернет, телебачення. Робимо все, щоб якнайшвидше відновити нормальні технічні можливості для постачання електрики й води. Повернемо транспортне сполучення й пошту. Повернемо швидку допомогу і нормальну медицину. Звичайно, вже починається відновлення роботи органів влади, поліції, деяких приватних компаній. І я дякую бізнесу, який серед перших бере участь у поверненні нормального життя”, – зазначив глава держави.

Читайте також:
У Херсоні працюють 10 груп вибухотехніків. Один із саперів отримав поранення при розмінуванні адмінбудівлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна