Нідерланди виділять ще 100 млн євро для військової техніки Україні

Нідерланди планують виділити 100 млн євро для фінансування військової техніки українців. Кошти мають спрямувати до нового Міжнародного фонду для України (IFU).

Про це повідомили в пресслужбі міністерства оборони Королівства Нідерланди 10 листопада.

Учасниками цього фонду також є Велика Британія, Данія і Норвегія.

Кошти IFU використовуються для закупівлі техніки безпосередньо у виробників, щоб забезпечити її якнайшвидше потрапляння в Україну. Такий підхід дозволяє оптимально використовувати наявний бюджет. Він також визначає та використовує глобальні можливості закупівель.

“Якби Росія припинила воювати, війни б не було. Якби Україна припинила воювати, не було б України. Міжнародна підтримка України залишається життєво важливою”, – зазначила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Очікується, що перші контракти укладуть ще в цьому році, а поставки почнуться в першій половині 2023-го.

Заяву Нідерландів прокоментував президент Володимир Зеленський.

“Хочу сьогодні також подякувати Нідерландам за черговий крок на посилення нашої оборони. 100 млн євро спрямовуються у фонд підтримки нашого захисту. Ці кошти, а також кошти від інших партнерів будуть використані для закупівлі техніки безпосередньо у виробників і працюватимуть на перспективу. На те, щоб Україна ставала тільки міцнішою”, – сказав він у вечірньому відеозверненні.

Минулого тижня Нідерланди оголосили про надання пакета військової допомоги Україні в розмірі 120 млн євро. З цієї суми 45 млн євро виділили для відновлення танків Т-72.  Перша партія танків прибуде в грудні.

Нагадаємо, 10 листопада стало відомо, що Норвегія виділить близько 1,5 млрд норвезьких крон до Міжнародного фонду для України (IFU) на додачу до ще 400 млн крон.

Читайте також:
ЗРК Avenger, ракети, снаряди: Пентагон оприлюднив новий пакет допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.