Норвегія виділить близько 1,5 млрд норвезьких крон для підтримки України

Уряд Норвегії готується виділити на підтримку України майже 1,5 мільярда норвезьких крон (близько 140 мільйонів доларів США) для Міжнародного фонду, який очолює Велика Британія.

Про це повідомила пресслужба уряду в четвер, 10 листопада.

Там зазначили, що нададуть ці кошти на додаток до 400 мільйонів норвезьких крон, які Норвегія пожертвувала фонду раніше.

За словами міністра оборони Норвегії Бьорна Арільда ​​Грама, це фінансування використали для придбання безпілотників, обладнання для їхнього глушіння й на артилерійські снаряди.

У пресслужбі додали, що нова фінансова допомога є частиною пакета на 3 млрд норвезьких крон, які уряд Норвегії запланував надати Україні на військову підтримку у 2022 році.

Велика Британія є основним донором Міжнародного фонду для України, водночас інші країни також можуть долучитися до пожертв. Фонд закуповує необхідну Україні військову техніку безпосередньо від оборонно-промислового комплексу.

Читайте також:
У Норвегії затримали двох росіян, які фотографували військові об’єкти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна