Коломойський відмовився коментувати націоналізацію “Укрнафти”

Бізнесмен Ігор Коломойський відмовився коментувати ситуацію навколо компанії “Укрнафта”, активи якої відчужені у власність держави на період воєнного стану.

Коментар у нього пробували взяти журналісти видання “Лівий берег” у четвер, 10 листопада.

“Жодних коментарів та оцінок до кінця війни”, – заявив Коломойський.

Контекст

Нагадаємо, що 7 листопада у власність держави були відчужені активи кількох стратегічно важливих підприємств, зокрема і “Укрнафти”, яку контролює олігарх Ігор Коломойський.

Зі слів президента Володимира Зеленського, примусова передача в державну власність акцій п’яти великих підприємств і компаній – ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» і ПрАТ «Запоріжтрансформатор» – спрямована в першу чергу на інтереси обороноздатності держави.

“Наша відсіч ворогові має бути максимально ефективною та злагодженою. На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було прийнято рішення про перехід у власність держави активів стратегічно важливих підприємств… Такі кроки, необхідні для нашої держави в умовах війни, робляться згідно з чинними законами та допоможуть забезпечувати нагальні потреби нашого сектору оборони”, – зазначив він.

Зеленський додав, що зараз всі сили повинні бути спрямовані на якнайшвидше звільнення країни від окупантів. Решта буде вирішуватися і з’ясовуватися після перемоги.

Читайте також:
“Мотор Січ”, “Укрнафту”, “АвтоКрАЗ” передали Міністерству оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна