На Майдані вшанували активіста та воїна Сергія Федорівського, тіло якого виявили в братській могилі на Харківщині. ФОТО, ВІДЕО

На Майдані Незалежності в Києві відбулася акція вшанування загиблого на війні з Росією воїна та громадського діяча Сергія Федорівського. Цього дня, 10 листопада, йому мало б виповнитись 29.

На пішохідному мосту, що на Алеї Героїв Небесної Сотні, друзі, колеги-активісти та небайдужі кияни вивісили великий банер із написом “Сергію, Київ і вся Україна назавжди в боргу перед тобою”, оздобили його квітами та запалили фаєри.

Фотогалерея:

Сергій Федорівський - акція пам'яті на Майдані_10-11-2022_квіти Сергій Федорівський - акція пам'яті на Майдані_10-11-2022_квіти_2 Сергій Федорівський - акція пам'яті на Майдані_10-11-2022_квіти_1 Сергій Федорівський - акція пам'яті на Майдані Сергій Федорівський - акція пам'яті на Майдані_10-11-2022_1
<
>

Сергій Федорівський був активістом громадського руху “Відсіч”, спільноти “Мова об’єднує”, Руху опору капітуляції – захищав Україну, мову та культуру від зовнішніх і внутрішніх ворогів. Брав участь у проєктах Veteran Hub, разом із ГО “Доступно.UA” він також перевіряв пристосованість інфраструктури до пересування людей з інвалідністю тощо.

Із 2014 року він як доброволець брав участь в російсько-українській війні. Пройшовши вишкіл, поїхав на Донбас у складі 5-го батальйону ДУК “Правий сектор”. Ніс службу в медичному батальйоні “Госпітальєри”, згодом перейшов до 8-го батальйону УДА “Аратта”.

Сергій Федорівський

Із початку повномасштабного вторгнення росіян Сергій приєднався до 206-го батальйону тероборони ЗСУ і боронив Київщину, надалі поїхав визволяти Харківщину, де точилися запеклі бої. 13 квітня 2022 року зник безвісти.

Наприкінці жовтня тіло Федорівського виявили в Харківській області у братському похованні воїнів ЗС України. Сергія опізнали завдяки документам, які знайшли біля тіла, повідомив активіст Віталій Овчаренко.

“Він був одним з нас, як ми жартуємо – одним із “міських божевільних”. Тепер на наших громадських двіжах завжди буде на одного з нас менше”, – сказав Овчаренко, який взяв участь в акції 10 листопада.

Поховають Федорівського невдовзі.

Учасники акції

фото і відео: Ірина Семеняка

Читайте також:
На війні з РФ загинув активіст “ЄС” із Луганщини, кандидат технічних наук Андрій Жидков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна