Після націоналізації “Укрнафта” заявила про блокування своєї роботи “озброєними людьми”

ПАТ “Укрнафта” заявила про блокування свого центрального офісу озброєними людьми.

Про це повідомила пресслужба компанії у середу, 9 листопада.

Зазначається, що працівників не допускають до робочих місць.

“Починаючи з 20.00 08.11.2022 роботу центрального офісу ПАТ «Укрнафта» було заблоковано озброєними людьми. Сьогодні вранці співробітники та керівники компанії не були допущені на робочі місця. Представники акціонерів НАК «Нафтогаз» та Міноборони не надали документів, що стосуються діяльності Товариства в новому форматі, рішення суду, що санкціонує проведення силових дій також відсутнє”, – йдеться в заяві.

Контекст

Нагадаємо, що 7 листопада у власність держави були відчужені активи кількох стратегічно важливих підприємств, зокрема і “Укрнафти”, яку контролює олігарх Ігор Коломойський.

Зі слів президента Володимира Зеленського, примусова передача в державну власність акцій п’яти великих підприємств і компаній – ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» і ПрАТ «Запоріжтрансформатор» – спрямована в першу чергу на інтереси обороноздатності держави.

“Наша відсіч ворогові має бути максимально ефективною та злагодженою. На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було прийнято рішення про перехід у власність держави активів стратегічно важливих підприємств… Такі кроки, необхідні для нашої держави в умовах війни, робляться згідно з чинними законами та допоможуть забезпечувати нагальні потреби нашого сектору оборони”, – зазначив він.

Зеленський додав, що зараз всі сили повинні бути спрямовані на якнайшвидше звільнення країни від окупантів. Решта буде вирішуватися і з’ясовуватися після перемоги.

Читайте також:
“Мотор Січ”, “Укрнафту”, “АвтоКрАЗ” передали Міністерству оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна