У Молдові відкрили кримінальну справу через російські ракети, що порушили її повітряний простір

Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю і з особливих справ Молдови (PCCOCS) порушила кримінальне провадження за фактом прольоту в повітряному просторі країни російських ракет 10 і 31 жовтня.

Про це в середу, 9 листопада, інформує “Європейська правда”.

Провадження розслідується за двома епізодами.

У випадку трьох російських ракет, які перетнули повітряний простір Молдови 10 жовтня, йдеться про порушення правил польотів без попереднього дозволу.

Що ж стосується запущеної Росією ракети, яка впала на молдовській території 31 жовтня, тут розслідування здійснюється за статтею Кримінального кодексу про доставку, розміщення, приведення в дію або підрив вибухового пристрою чи іншого пристрою.

“Справа розслідується на багатосторонній основі, і додаткова інформація запитується і буде запитуватися у національних інституцій та юрисдикцій, повітряний простір яких був порушений ракетами, про які йдеться”, – зазначають у PCCOCS.

Нагадаємо, вранці 31 жовтня пресслужба МВС Молдови повідомила, що на територію країни впали фрагменти ракети, збитої українською зенітною системою після атаки безпілотника на Дністровську греблю на українській території за 1 км від греблі в Наславчі. У будинках Наславчі вибило вікна. Постраждалих не було.

Пізніше у відомстві уточнили, що не зафіксували порушення повітряного простору Молдови ракетами, адже  на території Молдови впали лише фрагменти ракети, збитої українськими ППО.

При цьому, за інформацією прикордонників, гребля не постраждала і не було жодної загрози затоплення району.

Під час масованого ракетного обстрілу України 10 жовтня щонайменше три ракети пролетіли над територією сусідньої Молдови, у зв’язку з чим молдовське МЗС викликало російського посла.

Читайте також:
Хакери зламали офіційні Telegram-канали Маї Санду та віцепрем’єра Молдови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна