Від ракетної навали загинули 12 українців, регіони відновлюються, – звернення Зеленського після важкого дня

Унаслідок російських ракетних та авіаударів по Україні в понеділок загинули 12 цивільних осіб, понад 80 отримали травми і поранення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, яке він записав на місці одного з “прильотів” у центрі столиці.

“На жаль, 12 людей сьогодні загинули від цієї терористичної атаки, більше 80 поранені або травмовані”, – сказав глава держави.

Зеленський розповів, що з 84 російських ракет, які були запущені по Україні, 43 збиті, а з 24 безпілотників збито 13. “І навіть після цього кожні десять хвилин отримую повідомлення про збиття іранських “шахідів”.

“Тому дотримуйтесь правил безпеки і зважайте на повітряну тривогу. Небезпека ще є. Але ми – боремось. Я дякую нашим Повітряним Силам та підрозділам Сухопутних військ, що були задіяні сьогодні!
Україну неможливо залякати. Тільки ще більше об’єднати. Україну неможливо зупинити. Тільки ще більше переконати, що терористів треба знешкоджувати. Вже зараз окупанти не можуть нічого нам протиставити на полі бою, а тому й вдаються до цього терору. Що ж, зробимо поле бою ще боліснішим для ворога. І відновимо усе зруйноване”, – сказав президент.

Він також повідомив про актуальну ситуацію по регіонах щодо відновлення електропостачання, порушеного внаслідок російських атак 10 жовтня.

“В частині регіонів, де електропостачання було перервано через обстріли, подача електрики вже відновлена, – сказав він. – Станом на цей час:

  • Харківщина – відновлено постачання електроенергії на 50%, енергетикам потрібно кілька годин, щоб відновити електрику для більшості районів.
  • Полтавщина – відновлено майже всюди.
  • Миколаївщина, Запоріжжя, Одещина – підключені.
  • Черкаси – є.
  • Хмельницький – у більшій частині міста світло є, у деяких містах і районах ще треба попрацювати, щоб дати людям енергію.
  • Чернігівщина, Сумщина, Київ і Київщина, Львівщина, Тернопільщина, Дніпропетровщина – працюємо.
  • Десь потрібні години, десь треба почекати трохи більше, але результат буде всюди”.

Зеленський запевнив, що всі об’єкти, які були пошкоджені ударом російських терористів у понеділок, будуть відновлені, це лише питання часу.

Читайте також:
З початку доби росіяни завдали 84 ракетні й авіаудари по більш ніж 20 населених пунктах, – зведення ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна