Зеленський зустрівся з представницею США в ООН Томас-Грінфілд: про що говорили

У Києві президент України Володимир Зеленський обговорив із представницею США при ООН послом Ліндою Томас-Грінфілд забезпечення відповідальності за воєнні злочини і звірства проти українського народу.

Про це в вівторок, 8 листопада, заявив речник місії США при ООН Нет Еванс, передає “Укрінформ”.

“Посол Лінда Томас-Грінфілд, представник США при ООН, зустрілася сьогодні в Києві з президентом України Зеленським та членами його керівництва, щоб обговорити непохитну відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. Вона повторила, що Сполучені Штати непохитні у своїй підтримці України та готові підтримувати Україну скільки буде потрібно”, – сказав прессекретар.

Вони обговорили міжнародні зусилля з мінімізації впливу агресії Російської Федерації на глобальну продовольчу безпеку, включно з підтримкою та розширенням Чорноморської зернової ініціативи за посередництва ООН, а також забезпечення відповідальності за воєнні злочини та звірства, вчинені проти українського народу.

Томас-Грінфілд пообіцяла продовжувати роботу в ООН для зміцнення міжнародної підтримки суверенітету України та закликати держави-члени захищати міжнародне право та Статут ООН.

Раніше нині в коментарі CNN Лінда Томас-Грінфілд заявила, що американська підтримка України триватиме, поки вона “не виграє цю війну”.

“Європа єдина. НАТО теж. Ми маємо двопартійну підтримку України в Сполучених Штатах. Наша підтримка непохитна, і ми продовжуватимемо бути єдиними, поки Україна не виграє цю війну і Росія не виведе свої війська з України”, – сказала вона.

Томас-Грінфілд наголосила, що жодних переговорів про Україну без України не відбуватиметься. Київ сам має визначити, коли буде готовий до переговорів.

Крім того, представниця США заперечила інформацію про те, що офіційні особи Штатів закликали Україну заявити про свою готовність до переговорів з Росією.

Читайте також:
Радник Байдена Салліван підтвердив, що тримає зв’язок із Кремлем. Але “в інтересах” США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна